Nooit meer plassen?

Ik kan het me nog als de dag van gister herinneren toen het telefoontje kwam dat mijn beste vriend zeer plotseling was overleden. Het was een shock. Gezien de verre afstand kon ik niet direct naar hem toe om tenminste nog bij zijn lichaam te kunnen zitten en in rust afscheid te nemen.

In deze periode kon ik opeens niet meer goed mijn blaas legen en uiteindelijk bijna niet meer plassen. Ik was zo in de war van alles dat ik niet op het idee kwam om direct mijn energetische systeem te testen op mogelijke knopen. Eerst ging ik naar de huisarts waar geen blaasontsteking werd gevonden, nog een blaasverzakking. Aangezien blaasproblemen een familiekwaal lijkt te zijn in de vrouwelijke lijn, werd ik steeds angstiger: wat nu als mijn gezondheid vanaf nu een hele andere wending zou nemen? Dit scenario heb ik vlak voor mijn neus dagelijks gezien.

Gelukkig kwam de helderheid van geest opeens weer terug en begreep ik direct dat ik NATUURLIJK mijn eigen energieën kon testen om te onderzoeken wat er nu werkelijk aan de hand was. Ik begon met het testen van alle meridiaan-orgaansystemen. De blaasmeridiaan staat namelijk in relatie tot een heleboel andere orgaansystemen: blaas wordt aangestuurd door de dunne darm binnen het 24-uurs meridiaan wiel, blaas heeft een polaire relatie met longen, blaas wordt in het 5-Elementen systeem gevoed door de dikke darm en gecontroleerd door de maag (dit allemaal even kort door de bocht gezegd).

Hoe dan ook: de kink in de kabel zat bij de ‘dikke darm’. Deze meridiaan bleek over-energized te zijn (te veel energie en verkrampt). Geen wonder, want de ‘dikke darm’ gaat over de emotie verdriet en het vermogen om los te laten. En daar lag precies de clue. Ik was zo intens verdrietig over het verlies van mijn maatje met de pijn erbij dat ik hem niet op een normale manier kon loslaten.

Nadat ik ruim 1,5 week dagelijks mijn dikke darm-meridiaan sedeerde (kalmeerde) en veel met warmte-kompressen op mijn blaas werkte, begon opeens de boel weer te stromen. Godzijdank. Iedere keer weer merk ik hoe kwetsbaar je je gaat voelen als mens wanneer bepaalde fysieke functies uitvallen of beginnen te haperen. Alleen al de emotionele stress die daarbij komt kijken, is killing, laat staan het feit dat gezonde functies zomaar uitvallen.

Door mijn vak ken ik redelijk wat mensen die dankzij de Energetische Geneeskunde zogenaamde onomkeerbare processen toch hebben weten te keren en nu een vitaal en gezond leven leiden. Heus niet altijd gemakkelijk, maar ook lang niet altijd onmogelijk.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest