Hormonale Chaos

Iedere vrouw komt vroeg of laat in de overgang. Het woord zelf vind ik een prachtige definitie voor het diepe spirituele proces dat zich afspeelt in deze periode. Dat daar fysiek ook nog een naamkaartje aan hangt, vind ik minder leuk; opeens midden in de nacht – badend in het zweet – wakker worden. Eerst denk je nog dat het de omstandigheden zijn – hitte buiten, andere beddengoed, of wat dan ook. Maar dan komt de realisatie dat er wel eens iets heel anders aan de hand kan zijn en zeker als het nachtzweten wordt gevolgd door urenlang wakker liggen. Alarm!

Dit wil ik niet en nog zoveel meer dat je niet wilt: schommelend gewicht, emotioneler, minder scherp – bijna alsof je zwanger bent, maar dan van een heleboel gedoe. Gelukkig heb ik om mij heen een heleboel wijze vrouwen – fantastische leraressen uit Engeland en Amerika – door wie ik snel inzichten verkreeg in dit hormonale veranderingsproces. Na ongeveer 2 weken een energie routine te hebben gevolgd speciaal voor vrouwen in de Menopauze en door iedere ochtend en avond mijn voeten te “spoonen”, is in mijn lichaam de rust wedergekeerd. Opvliegers heb ik niet of nauwelijks meer, de weegschaal schiet niet meer omhoog en slapen doe ik weer als een roos. Her en der, in deze overgangsfase van jonge vrouw naar wijze vrouw, zal ik vast nog wel het een en ander tegenkomen. Daar maak ik me echter niet meer druk om: de Energetische Geneeskunde kent genoeg technieken om hormonen weer in balans te brengen. We hebben zo voor alles nodig, dus een gezond “klimaat” is wel zo fijn.

Wil je meer weten over de technieken die ik gebruik? Je kunt een sessie bij me boeken waarin ik jouw energieën test om helder te krijgen waar bij jou de knopen liggen en hoe daarmee te werken. Op mijn you-tube kanaal is een filmpje “spooning the feet” waarin ik uitleg geef over het belang daarvan en hoe je het doet. En zeker ook zal ik in de toekomst workshops geven over dit boeiende thema.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest