Ho’oponopono – Hawaiiaans gebed voor genezing en vergeving

Sorry
Het spijt me
Vergeef me a.u.b.
Ik hou van je
Dank je wel

Als ik de energieën van mensen aanraak en op knopen stuit, gebruik ik vaak bovenstaand gebed. Ik citeer het als een mantra, steeds opnieuw repeterend. Heel bewust sluit ik me af van het idee over wie of wat het gaat, omdat ik de energieën zelf zo zuiver mogelijk wil laten spreken. Energie = de hoogste intelligentie en weet dit allemaal. Daar hoeft mijn menselijk bewustzijn geen antwoord op te geven, want het moment dat ik het antwoord mogelijk ken, is de energie waarschijnlijk al vele lichtjaren vooruit. Natuurlijk ontvang ik beelden, hoor ik woorden, krijg ik informatie door en toch blijf ik bij het citeren van ‘ho’oponopono volledig gefocust op de intentie van de woorden. Bij het woord ‘sorry’ zet ik de deur open naar mijn hart. Bij de woorden ‘het spijt me’, spreek ik uit de diepste krochten van mijn hart, bij het vragen om vergiffenis, laat ik de energieën rondzingen in alle lagen van mijn hart en wanneer ik zeg ‘ik hou van je’, voel ik dat in iedere cel. Rest nog het ‘dank je wel’ – een diepe buiging die ik maak naar het leven, het wonder ervan, het circus ervan.

Wanneer ik spreek over het activeren van het eigen zelfhelend vermogen, dan is dit misschien wel 1 van de meeste simpele, doch krachtige methodes. Leg je handen op een plek waar pijn of ongemak aanwezig is en spreek dan vervolgens het ‘ho’oponopono’ uit. Blijf het herhalen totdat je voelt dat het goed is. Doe dit gedurende een periode van dagen, weken, maanden. De knoop zal snel of langzaamaan ontwaren en het mysterie erachter zal zich gaandeweg ontrafelen.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest