Hoe ik mijn Artritis zelf genas.

In de Chinese Geneeskunde wordt met de 5 Elementen gewerkt, die je ook kunt aanduiden als de 5 ritmes die in ieder mensenlichaam pulseren. Ik ben Water-Element, met als tweede Element Metaal, d.w.z. dat in mijn systeem deze beide ritmes bepalend zijn voor hoe ik me beweeg door het leven en welke orgaansystemen ofwel krachtig of eerder kwetsbaar zijn. Kwetsbaarheid uit zich in bepaalde symptomen die karakteristiek zijn voor de verschillende Elementen.

Als Water Element kun je gevoelig zijn voor artritis. Dit wetende schrok ik me rot toen ik halverwege mijn eerste opleidingsjaar in de Energetische Geneeskunde opeens heel veel pijn kreeg in de gewrichten van mijn handen, vingers en voeten. Als dit serieus zou doorzetten kon ik het idee om een praktijk op te bouwen om mensen te behandelen wel op mijn buik schrijven. Je handen zijn namelijk cruciaal in dit werk.

We hadden eerder in de opleiding al kennis gemaakt met de heilzame werking van magneten en ook heel goed geleerd dat niet iedereen tegen magneten kan. It is a tricky business! Toen ik begon aan de opleiding testte ik steeds negatief op de werking van magneten – in feite was de magneet meer gegrond dan ik. Na een aantal maanden dagelijks de Energie Routine te hebben gedaan, begon mijn energiesysteem veerkrachtiger te worden en raakte ik meer gegrond. Juist op het moment van paniek, kon ik deze winst heel goed gebruiken. Ik pakte mijn magneten en legde die met de Noordzijde op pijnlijke plekken van mijn hand, zodat gestagneerde energie eruit werd getrokken. Dat liet ik daar een tijdje zitten en liet vervolgens de magneet over mijn hele hand spinnen om energieën in beweging te krijgen.

Het heeft mijn leven gered. Klinkt misschien een beetje dramatisch en toch is het zo. Sommige plotselinge symptomen kunnen heel verontrustend zijn en veel ongemak opleveren. De Energetische Geneeskunde heeft mij al vele malen uit de nood gebracht. En, vele malen bekrachtigd in het eigen helende vermogen van de energieën en het lichaam.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest