De impact van digitale schermen

Een van mijn leraressen – Prune Harris – heeft de gave om energieën in al hun verschijningsvormen letterlijk te kunnen zien. Daarmee maakt zij de ‘onzichtbare’ wereld zichtbaar wat een enorme verrijking is voor kwesties die maar blijven hangen in het ongewisse omdat er simpelweg geen tastbaar bewijs is. Neem nou bijvoorbeeld het effect van straling op onze gezondheid. En dan spreken we over de elektromagnetische en elektrische straling. Wie kan werkelijk bewijzen dat deze straling onze energieën op negatieve wijze aantast? De antwoorden zullen moeten komen van mensen die dit effect kunnen zien het veld van de subtiele energieën – het veld dat voor velerlei apparatuur nog niet meetbaar is. Prune Harris schrijft hierover iets heel interessants en belangrijks.

Voorop moet worden gesteld dat de technologische ontwikkeling die we hebben doorgemaakt in de afgelopen decennia vele malen sneller is gegaan dan de evolutie van onze lichaam en energieën. Die leven eigenlijk nog in het tijdperk van lang geleden waarin we ons alleen nog maar hoefden te wapenen voor droogte, hongersnood of een levensbedreigende aanval van een sabeltandtijger. Deze gevaren losten we toen samen als gemeenschap op. Vandaag de dag zijn er zoveel meer stressoren die op ons af komen en moeten we eenieder zelf leren om te gaan met de veelheid van ontwrichtende stressoren. Gelukkig biedt de Energetische Geneeskunde een heel scala aan technieken die ons helpen te wapenen en onze energiesystemen veerkrachtig maken en in balans houden.

Wat digitale schermen met onze energieorganisatie doen

Als Prune naar mensen kijkt die voor schermen zitten, merkt zij een aantal dingen op in het energieveld van deze mensen voor, tijdens en na de interactie met ‘computers’, ‘tablets’, ‘televisies’, ‘mobiele telefoons’, ‘XBoxen’ etc.
1. De organisatie van de energievelden is voor de interactie met schermen aanzienlijk anders dan na de interactie met schermen.
2. De mate van energiedisorganisatie na ongeveer 60-90 minuten schermtijd hangt af van de mate waarin energieën al georganiseerd waren voor schermgebruik.
3. Niemand zal onaangetast blijven door schermgebruik, ongeacht hoe goed de energievelden al georganiseerd waren voor gebruik van schermen of hoe kort de duur van schermgebruik was.
4. Games waarbij adrenaline wordt opgewekt (vechten/ racen/ schieten/ achtervolging enz.) hebben een directer en groter effect op de organisatie van de energiesystemen dan games/ schermtijd die geen adrenaline opwekken.
5. Het duurt langer om energiesystemen weer te corrigeren of te balanceren na het gebruik van schermen.

Wat gebeurt er als je langer voor een scherm zit dan je energiesystemen aankunnen?

In eerste instantie reikt je aura uit naar het scherm, beoordeelt het en communiceert ermee. Als je informatie leest (zoals een kookrecept), wordt deze interactie tot een minimum beperkt aangezien je aura herkent dat deze informatie een elektrische en elektromagnetische energie heeft, en geen eigen bewustzijn kent. De energie van het scherm kan je elektrische energie nog steeds rond je ogen bevriezen, maar vaak beweeg je weer weg van het scherm en beweeg je sowieso in de dagelijkse gang van zaken (in dit geval doordat je het recept hebt opgezocht en nu begint te koken), en zullen je energievelden zich vanzelf weer aanpassen tot een samenhangend geheel. Dit is sowieso veel waarschijnlijker als je al over een gezond en veerkrachtig energiesysteem beschikt, omdat je bijvoorbeeld dagelijks de Energieroutine doet. Als de scherminteractie ontstaat door een spel, muziekvideo, YouTube-video enz. blijft het aura er op een veel dynamischere manier mee interactief. Na een tijdje begint het aura hierop leeg te lopen en met name op de plekken voor de romp, ter hoogte van het Hart Chakra, en het gezicht, wordt het aura dun en ontstaan er soms gaten of lekken. In sommige gevallen komt het aura hier zelfs los van het lichaam. Ondertussen raken ook de kruislingse patronen in het lichaam steeds meer verstoord/ homolateraal (in plaats van te kruisen, gaan ze parallel lopen) en komt het vermogen om informatie neurologisch te verwerken in gevaar. Tevens wordt het steeds moeilijker om geaard te blijven en keert de polariteit van het lichaam zich vaak om. Keer op keer zie weer ziet Prune hoe een kind dat een dynamisch, levendig, en samenhangend energiesysteem heeft, wegzinkt en verder wegzinkt wanneer het schermgebruik van te lange duur is. Op den duur zien deze kinderen er net zo uit als mensen die chronisch ziek zijn. Energiepatronen zullen zich uiteindelijk weer herstellen, soms binnen 30 minuten, maar meestal ook binnen een langer tijdsbestek, maar de merkbare uitwerking zoals ‘hyperactiviteit’, ‘rusteloosheid’, ‘uitputting’ of een ‘slecht humeur’ zijn vaak grote uitdagingen om mee te dealen.

Klinkt dit ergens bekend? En hoe is dit bij jezelf, wanneer je aan het einde van de dag je computer sluit? De Energetische Geneeskunde biedt enkele technieken die je dagelijks kunt doen om je energieën – nadat je interactie hebt gehand met een scherm – opnieuw te organiseren.
1. De vier klopbewegingen
2. Activating the Cells (Expelling the Venom)
3. Het Keltische Weefpatroon
4. Dichtritsen
5. Inhaken

Sommige kinderen (en volwassenen) hebben een gevoeliger energiesysteem en worden als zodanig meer beïnvloed door de energievelden van elektrische apparaten. Toch is het niet zo dat we ons helemaal zouden moeten afwenden van het gebruik van schermen. Middels bovenstaande technieken kun je wel degelijk het negatieve effect van digitale schermen minimaliseren en je energiesystemen weer volledig in balans brengen om gezond, vitaal en veerkrachtig te blijven.
Mocht het zo zijn dat bovenstaande oefeningen je nog steeds geen levendig of energiek gevoel geven, gebruik dan ook de ‘Wayne Cook’ en ‘Kruinstreek’ als oefening. Al deze genoemde oefeningen zijn te vinden op mijn YouTube-kanaal bij de diverse video’s die ik heb gemaakt.

Met dank aan Prune Harris wiens artikel ik middels een zorgvuldige en vrije vertaling heb gebruikt om op te tafel te brengen wat velen liever in de doofpot stoppen of simpelweg niet weten aangezien we het niet kunnen zien.

www.pruneharris.com – “The Impact of Screens”

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest